Werving & Selectie is mensenwerk

Werving & Selectie is mensenwerk

Online tools

Wie vandaag de dag zich bezig wil gaan houden met recruitment kan kiezen uit een groot aantal (online) tools die worden aangeboden. Natuurlijk, de vacaturebanken en de social media. Maar ook: de ‘werken bij’-websites en niet te vergeten de software waarmee gegevens van sollicitanten en kandidaten worden opgeslagen. En dan heb ik het nog niet gehad over de offline mogelijkheden. Inderdaad, de vele personeelsadvertenties in de krant zijn een beetje passé, maar toch kom je dagelijks nog offline uitingen tegen van bedrijven die op zoek zijn naar personeel.

De harde en de zachte kant

In het oerwoud van tools (online en offline) zou je bijna vergeten dat Werving & Selectie uitgevoerd wordt door mensen. Natuurlijk gaat Werving & Selectie over harde feiten. Maar veel vaker gaat Werving & Selectie over de zachte kant en ja, soms heeft het selecteren van de juiste persoon te maken met een bepaald gevoel.

Het verhaal achter het CV

Een paar voorbeelden. Enigszins geavanceerde recruitmentsoftware zou een antwoord kunnen geven op de vraag hoe lang heeft iemand gedaan over een HBO. Is dat langer dan 4 jaar? Hmm. Is dat langer dan 6 jaar? Dat is aan de lange kant. 8 jaar? Er ontstaan veel twijfels. In ons vak als Recruiter willen we het verhaal boven water krijgen. Want de reden waarom iemand 6 jaar over zijn of haar opleiding heeft gedaan is, is veel relevanter dan het feit dát hij of zij 6 jaar nodig heeft gehad. Want laten we eerlijk zijn: het tijdelijk stoppen van een opleiding vanwege een heftige privésituatie klinkt plausibel, terwijl het constant scoren van onvoldoendes vanwege een te wild studentenleven vraagtekens geeft. Dat verhaal achter het CV, dat is wat geen enkele online tool kan achterhalen. Het verhaal achter het CV ontstaat in het persoonlijk contact met de sollicitant. Hetzelfde geldt ook voor mensen die 2, 3 keer in kortere tijd van baan zijn gewisseld. Jobhoppers die voor elke € 100 meer een nieuwe baan kiezen? Of is er een andere reden?

Kennis van de markt

Werving & Selectie is mensenwerk. Ondanks alle mooie (en onmisbare) tools waarover we beschikken. Uiteindelijk is het de Recruiter die een online vacaturebank opent, door de CV’s scrollt en bepaalt welke kandidaat hij/zij wel of niet benadert. En dat geldt ook voor alle sollicitaties die een Recruiter beoordeelt. Onze mening is dan ook dat een goede Recruiter zich onderscheidt door goede kennis van het vakgebied waarbinnen hij/zij werft. En dat een Recruiter alleen maar beter kan worden door veel vlieguren te maken.

Contact

Wil jij ook ervaren wat wij voor je kunnen betekenen? Lees dan hierover meer op onze pagina IT Recruitment.

Terug naar het overzicht