Weg met die saaie vacature teksten

verbeteren vacatureteksten

Het schrijven van vacatureteksten kan soms lastig zijn en toch is juist dit zo belangrijk. Met de juiste vacaturetekst kun je de juiste mensen aantrekken. Daarnaast is een vacaturetekst een belangrijk moment om jezelf als organisatie te profileren. Het is dus tijd dat de saaie vacatureteksten verdwijnen en dat er gebruik gemaakt wordt van de mogelijkheden die zo’n tekst je biedt.

Tekstschrijver versus HR Manager

In de dagelijkse praktijk is het voor velen lastig om goede vacatureteksten te schrijven. Tekstschrijven is een vak apart. Net zoals HR een vak apart is. Op de opleiding HBO P&A word je niet opgeleid tot Tekstschrijver, maar tot HR Manager. Het is dus geen HR Manager kwalijk te nemen wanneer een vacaturetekst niet spetterend is.

Wat je zegt ben je zelf

Een kritische kandidaat heeft veel mogelijkheden om een indruk van een bedrijf te krijgen. Een search via Google levert diverse resultaten, via de corporate website, socialmedia-accounts en dus ook de vacaturetekst. Het is dus niet alleen de vacaturetekst die een vacature of een bedrijf aantrekkelijk maakt. Het is de combinatie van al deze aspecten. Kinderen zeggen vaak: wat je zegt ben je zelf. Met die gedachte moeten werkgevers rekening houden bij de profilering op de arbeidsmarkt.

Een goede vacaturetekst: is het mogelijk?

Natuurlijk. Misschien ben je als HR Manager zelf geen goede tekstschrijver, maar er is toch wel iemand in het bedrijf of je netwerk (zakelijk / privé) die wel handig is in het schrijven van teksten? Je kunt hen vragen je te helpen bij het schrijven van een aantrekkelijke tekst. Of neem het eens in overweging om een bureau in te schakelen om je te ondersteunen bij het schrijven van vacatureteksten. Het is zeker de moeite waard, want een goede, aantrekkelijke vacaturetekst heeft een grotere wervingskracht.

Terug naar het overzicht