• Waarom moet ik mijn cv uploaden?

  Wanneer je je cv upload zien wij of jouw ervaringen matchen met onze vacatures. Vaak stellen onze opdrachtgevers bepaalde eisen en door je cv op te sturen kunnen wij bepalen of je aan hieraan voldoet.

 • Wat doen jullie met mijn gegevens?

  Wij ontvangen je cv en bekijken deze. Je gegevens worden gebruikt om te bepalen of er een match is tussen de vacature eisen en jouw ervaringen. Wij gaan uiteraard zorgvuldig om met jouw gegevens.

 • Kom ik direct in jullie database?

  Wanneer je je cv opstuurt, worden je gegevens inderdaad opgeslagen in ons database. Wij bewaren niet altijd je gegevens, maar alleen wanneer wij verwachten je op korte termijn werk te kunnen bieden. Op basis van ervaring  kunnen we een goede inschatting maken of we passende vacatures zullen ontvangen.

 • Wordt mijn cv verspreid zonder mijn toestemming?

  Wij doen geen dingen waar je niet blij van wordt. Indien mogelijk nemen we altijd eerst contact met je op, voordat we je gegevens delen met onze opdrachtgevers. Als dat niet direct lukt, bijvoorbeeld omdat er haast geboden is, kunnen wij je
  gegevens gedeeltelijk en geanonimiseerd met opdrachtgevers delen. Strikt genomen is op dat moment alleen van een profiel en niet van persoonsgegevens sprake, omdat zij dan niet tot jou te herleiden zijn.

 • Wie beoordeelt mijn sollicitatie?

  Een open sollicitatie wordt naar alle accountmanagers / recruiters gestuurd. We bekijken vervolgens of er een match is tussen jouw cv en een van onze openstaande vacatures.

  Wanneer je solliciteert op een vacature kun je zien welke accountmanager / recruiter verantwoordelijk is voor de desbetreffende vacature. Je cv wordt dan door deze collega beoordeeld.

 • Accepteren jullie ook open sollicitaties?

  Je mag altijd een open sollicitatie naar ons sturen. Hiervoor hebben we zelfs een handig formulier gemaakt. Je sollicitatie wordt beoordeeld op basis van je werkervaringen, opleidingen, cursussen en kennis. Het kan zijn dat we niet direct een vacature hebben openstaan die aansluit bij jouw kwaliteiten. Je kunt een open sollicitatie dus insturen door je cv te uploaden.

 • Hoe beoordelen jullie mijn sollicitatie?

  Wij kijken naar het geheel van het cv, dus werkervaring, opleidingen, cursussen en kennis. We letten daarbij op zaken die onze opdrachtgever belangrijk vindt.

 • Waarop beoordelen jullie mijn werkervaring?

  Als het gaat om werkervaring kijken wij met name naar – pakweg – de laatste 5 jaar.
  In de IT gaan ontwikkelingen snel en is werkervaring van langer dan zo’n 5 jaar geleden minder relevant geworden. Als je bijvoorbeeld ervaring heeft met Windows Server 2008, maar onze opdrachtgever iemand zoekt met kennis van Windows Server 2012, dan kan dat een reden zijn waarom we je niet uitnodigen voor een eerste gesprek.

 • Waarop beoordelen jullie mijn opleiding?

  Het kan dat onze opdrachtgever op zoek is naar iemand die een bepaalde opleiding of een bepaald niveau heeft afgerond. Wanneer dit het geval is zullen we op basis van je opleiding bepalen of je aan deze voorwaarde voldoet.

 • Maak ik ook kans wanneer ik niet over een relevante opleiding of werkervaring beschik?

  Dat hangt af van het totaalplaatje. Het kan zijn dat je opleiding niet relevant is, maar je werkervaring wel. Of dat je bepaalde cursussen hebt gedaan die heel relevante zijn.

 • Geven jullie ook loopbaanadvies?

  Wij geven geen loopbaanadvies. Met vragen over je loopbaan of cv kun je terecht bij een loopbaanadviesbureau. Wij werken samen met Van Dam Loopbaanbegeleiding, met hen kun je dus gerust contact opnemen voor dergelijke adviezen.

 • Bemiddelen jullie alleen christelijke kandidaten?

  Nee zeker niet, bij de meeste organisatie is dit geen criterium of is het zelfs verboden. Waar het wel meespeelt is bij identiteitsgebonden zorginstellingen, onderwijs, kerk of zendingsorganisaties. We werken samen met zowel christelijke als niet christelijke organisaties.

 • Helpen jullie ook bij het vinden van een stage?

  Stageplaatsen bieden we normaal gesproken niet aan. Het kan soms wel voorkomen dat we toch mogelijkheden hebben voor afstudeerders. Wanneer een organisatie op zoek is naar iemand voor een Junior functie kan deze soms ook ingevuld worden door een afstudeerder. Ben je benieuwd of we op dit moment mogelijkheden hebben? Neem dan even contact met ons op.

  Ben je bijna afgestudeerd? Stuur ons alvast je cv, dan kunnen we je helpen zodra je op zoek bent naar je eerste ‘echte’ baan.

 • Kan ik ook een open sollicitatie sturen om bij jullie te werken?

  Onderdeel worden van het Aatop team? Neem een kijkje op de pagina werken bij Aatop voor alle ins en outs.

  Geen passende vacature, maar denk jij dat je écht bij Aatop past? Dan mag je natuurlijk altijd iets van je laten horen.

VEELGESTELDE VRAGEN

Op iedere vraag een antwoord!