Oud = goud

Vanuit Aatop ICT zien we de afgelopen maanden het aantal beschikbare kandidaten steeds verder afnemen. Jonge ICT-ers hebben meer dan ooit de keuze waar ze aan de slag kunnen gaan. Het principe van vraag en aanbod geldt hier en je ziet dat de kandidaten soms extreme eisen hebben rondom salaris en doorgroeimogelijkheden. Het gaat voor een werkgever dus een hele uitdaging zijn om deze ICT-ers aan zich te binden en ze genoeg salaris en uitdaging te geven de komende jaren.

We zien dus ook steeds meer bedrijven kiezen voor het alternatief. De medewerker die wat meer op leeftijd is. De argumenten dat de wat oudere medewerker niet ‘flexibel’ genoeg is of dat ze nog maar 8 jaar ‘moeten’ tot hun pensioen vervallen door de huidige markt. Want voor een heleboel vacatures moet je geen ‘flexibele’ kandidaten hebben, maar zoek je gewoon mensen die hun werk doen! En 8 jaar tot het pensioen? De kans dat deze ‘oude’ kandidaat tot zijn pensioen bij je blijft, is groter dan dat de jonge kandidaat 8 jaar bij je werkt.

Ik heb in de afgelopen jaren regelmatig de wat oudere kandidaat aan een nieuwe baan geholpen en heb een aantal erg gelukkige ‘huwelijken’ zien ontstaan. “Het voelt alsof hij hier al jaren werkt” of “Hij was heel snel ingewerkt en is een stabiele factor in het bedrijf” of “Juist door zijn ervaring laat hij zich niet gek maken” zijn gehoorde argumenten waarom de werkgevers zo blij zijn met hun golden oldies.

Wij vinden het in ieder geval leuk om te zien dat bedrijven nu weer gaan voor het oude goud! Hoe is jullie ervaring? Hebben jullie ook golden oldies?

Door: Gert Jan

Terug naar het overzicht