Ons lot ligt in de handen van die snotneuzen

“Ons lot ligt in de handen van die snotneuzen”, “Recruiters schijnen erg lui te zijn”, “Ik krijg alleen maar onpersoonlijke afwijzingen van mensen die er geen verstand van hebben”.

Zomaar een aantal reacties onder een post op LinkedIn die ik voorbij zag komen. Er is een grote groep actief op LinkedIn die, om het zo te noemen, ‘wat meer ervaren’ is. Vanuit mijn rol bij Aatop ICT spreek ik natuurlijk mensen uit alle leeftijdscategorieën. Het valt mij op dat er juist binnen die ‘wat meer ervaren’ groep grote verschillen zijn in voorkomen en houding. Waar de één binnen komt met een positieve houding en vol goede moed om er wat moois van te maken, zit de ander uitgeblust en met een boze houding aan tafel. Los van elke ervaring, kleur of leeftijd wil iedereen met leuke mensen werken. Een energieke en positieve kandidaat maakt na een gesprek met mijn klanten een grotere kans om aangenomen te worden!

Ik schrijf deze blog niet omdat de eerste zinnen mij persoonlijk raken. Ik schrijf dit om een klein beetje besef mee te geven over het effect van je houding online en offline. Want even voor de goede orde: de mensen die je beschrijft als ‘snotneus’, ‘lui’ en ‘met te weinig kennis van zaken’ gaan wellicht op je LinkedIn profiel kijken om je geschiktheid te checken. Als ze zichzelf daar zo beschreven zien, acht ik de kans groot dat ze een stuk minder hard voor je gaan lopen.

Los van het feit dat je ook daadwerkelijk slecht behandeld kunt zijn door bedrijven of bureaus, gaat die negatieve houding je niet helpen. Je neemt het onbewust mee in telefoongesprekken, sollicitatiegesprekken, mailtjes en uitingen online. Mijn belangrijkste tip is: zorg dat je weer een positieve houding krijgt! Probeer met goede energie gesprekken in te gaan en op een positieve manier met mensen om te gaan. Als jij een recruiter belt die je zojuist heeft afgewezen kun je hem vertellen waarom hij geen gelijk heeft, maar je kunt er ook voor kiezen om te vertellen waarom jij dacht dat het wel past. Het verschil gaat zijn dat de recruiter in plaats van zich te verdedigen met je mee gaat denken. En dit kan goed zijn voor nu of de toekomst!

Ik snap dat je af en toe je gal moet spuwen, maar zorg dat je dit privé doet. Zoek iemand op of start een privé chat, zorg dat je je negatieve gevoel kwijtraakt en ga er weer met goede moed tegenaan.

Succes en wie weet kunnen we je ooit aan een nieuwe uitdaging helpen!

Door: Gert Jan

Terug naar het overzicht