Meten = weten, gissen = missen

Vacatureteksten (her)schrijven is onderdeel van ons vak en doen we dus ook veel. Regelmatig komen we tegen dat een opdrachtgever een diploma op een bepaald niveau vereist. Logisch. Het diploma toont aan dat je een opleiding op een bepaald niveau aankunt en hebt afgerond. Dat diploma zegt daarmee dus iets over je denkniveau.

Jaren geleden zei een klant tegen mij: “Het is voor mij heel eenvoudig. Stel: je wilt heftruckchauffeur wil worden, dan moet je daarvoor een certificaat behalen. Als je bij mij software developer wilt worden, dan wil ik dat je daarvoor ook een opleiding hebt gevolgd”. Hij doelde daarmee op de opleiding HBO Informatica of een equivalent daarvan.

De afgelopen jaren is de gehele arbeidsmarkt steeds krapper geworden en dat was onder andere goed merkbaar in de werving van IT Professionals. De vraag die dan regelmatig terugkomt: hoe belangrijk is het om vast te blijven houden aan een bepaald diploma? Wanneer een bepaald diploma niet vereist is, is de vacature soms iets makkelijker (lees: iets minder moeilijk) in te vullen. Zijn er andere variabelen die bewijzen dat iemand een bepaald denkniveau heeft?

Het antwoord op deze laatste vraag is: ja. Een gewaardeerde klant van ons zet steevast na een positief eerste gesprek de assessments van PiCompany / GITP in. Deze organisatie biedt een aantal testen, waaronder een test die het niveau, uitgedrukt in opleidingsniveau, bepaalt. Wij zijn deze assessments ook gaan gebruiken. Inmiddels ben ik hiervoor gecertificeerd en via de voor ons ingerichte portal kan ik mensen uitnodigen om deze assessments te maken. We zetten dit in voor de werving van nieuwe werknemers voor onze eigen organisatie en ook voor onze klanten.

Willen wij bijvoorbeeld van iemand weten of hij/zij op HBO-niveau werkt en denkt, dan wordt deze persoon uitgenodigd voor een test op dat niveau. Het assessment is adaptief. Met andere woorden: als iemand een vraag goed beantwoordt, dan is de volgende vraag moeilijker, etc. De uitslag laat vervolgens (via een rapport) zien of iemand op, onder of boven het gewenste niveau zit. Op die manier hebben wij al een aantal verrassende conclusies gezien. Mensen zónder HBO-diploma die ruim boven HBO werk- en denkniveau scoorden. En andersom.

Behalve dat dit assessment iets zegt over het werk- en denkniveau, zegt het ook iets over het ontwikkelpotentieel. Tijdens een interview, hoe goed de interviewer ook is, komt maar een deel van de persoonlijkheid boven water. Namelijk datgene wat zichtbaar is en uitgesproken wordt. Als werkgever wil je echter graag weten wat de toekomstige mogelijkheden van een nieuwe medewerker zijn. Dit assessment geeft daarover meer informatie.

Wij kunnen deze assessments inzetten bij onze klanten gedurende een werving- & selectieopdracht. De juiste persoon op de juiste plek, dat is het doel. En daar werken we graag aan!

Door: Matthijs

Terug naar het overzicht