Lopen

Iedereen heeft gewoontes. Dingen die je doet, die gewoon zo gegroeid zijn. Die in je systeem zitten. Die je doet, omdat je ze doet. Ze zijn meestal ontstaan met een reden, maar nu doe je het vooral omdat je het zo gewend bent. Je bent er vertrouwd mee geraakt en het is onderdeel van je dagelijkse cyclus.

Uiteraard heb ik ze ook: gewoontes. Eén van deze gewoontes is wandelen. Ja inderdaad, gewoon lopen. Dit doe ik vrijwel elke dag. Enerzijds omdat ik het gewend ben. Anderzijds omdat het me echt helpt. Het helpt om afstand te nemen van dingen die je aan je hoofd hebt. Om te ontfocussen, maar ook om nieuwe ideeën de ruimte te geven. Ook geeft het me de tijd om de balans op te maken. Het overzicht te behouden. Loop ik nog goed? Bewandel ik nog het juiste pad?

Bovenstaande geldt als ik alleen loop. Op zijn tijd heerlijk, maar vaak loop ik samen met iemand: een collega, een vriend, familielid of mijn vriendin. Dat geef écht afleiding, omdat je een gesprekspartner hebt. Op het werk tussen de middag na de lunch of thuis ’s avonds na het eten. In het weekend komt het ’s middags en ’s avonds voor. En dan heb ik ook nog het voorrecht dat ik aan de rand van het bos met heide woon. Mijn voortuin dus.

Binnen Aatop doen wij sinds de coronasituatie ook wandelintakes. Al wandelend kun je jezelf goed focussen op een gesprek. Dit komt omdat je een extra inspanning doet, die relatief weinig moeite kost. Op deze manier helpen wij mensen weer verder in hun loopbaan.

Door: Willem-Jan

Terug naar het overzicht