Interview Tjeerd van Dam (Van Dam Loopbaanbegeleiding)

In deze blog laten we Tjeerd van Dam aan het woord. Tjeerd van Dam is eigenaar van Van Dam Loopbaanbegeleiding. Dit bureau bestaat sinds 2001. Aatop Personeelsintermediairs en Van Dam Loopbaanbegeleiding hebben een goede onderlinge band en werken met enige regelmaat samen. Matthijs (van Aatop ICT) interviewde Tjeerd (van Van Dam).

Matthijs: Tjeerd, kun je iets vertellen over jouw achtergrond en de ontstaansgeschiedenis van Van Dam Loopbaanbegeleiding?
Tjeerd: Na mijn HRM-opleiding ben ik aan de slag gegaan bij Start (nu USG People), eerst als intercedent en later als loopbaanadviseur en projectleider. Ik heb projecten uitgevoerd bij grote bedrijven, zoals Philips en Akzo, maar ook in het onderwijs en de zorg. In 2001 ben ik gestart met Van Dam Loopbaanbegeleiding. Inmiddels had ik veel ervaring opgedaan in het vak en het zelfstandig ondernemerschap sprak mij aan. Ik had concrete ideeën hoe je loopbaandienstverlening nog beter vorm kon geven en wilde zelf graag meer regie hebben.

Matthijs: Hoe is jouw organisatie door de jaren heen ontwikkeld?
Tjeerd: Van Dam Loopbaanbegeleiding richtte zich in aanvang vooral op loopbaanbegeleiding, maar al vrij snel zijn we ons ook gaan specialiseren in outplacement en re-integratie. Omdat we ook voor landelijke klanten gingen werken hebben we het aantal locaties gaandeweg uitgebreid. Eerst waren we alleen actief vanuit Zwolle, maar daarna ook vanuit Veenendaal en vervolgens in het westen, noorden en oosten van het land. We werken nu vanuit 9 locaties, maar zijn ook actief op de locatie van de opdrachtgever.

Matthijs: Kun jij vertellen wat jouw ‘core business’ is, Tjeerd?
Tjeerd: Loopbaandienstverlening is onze corebusiness. We richten ons op een optimale door- en uitstroom van medewerkers. Dit betreft zowel preventieve als curatieve trajecten. Bij een economische crisis is er doorgaans meer vraag naar van werk- naar werktrajecten. Structureel zien we meer vraag naar trajecten en trainingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Matthijs: Tjeerd, omschrijf de relatie tussen Aatop en Van Dam eens?
Tjeerd: Aatop en Van Dam Loopbaanbegeleiding hebben een lange gezamenlijke historie. De beide bedrijven zijn zo’n 20 jaar geleden gestart en we vullen elkaar heel goed aan. Aatop zoekt geschikte kandidaten voor vacatures en wij hebben regelmatig deze kandidaten beschikbaar vanuit onze trajecten. Daarnaast komen er soms kandidaten bij Aatop die nog niet goed weten wat ze willen en kunnen en wij hen helpen om de juiste loopbaankoers te bepalen. We hebben beiden locaties in Zwolle, Veenendaal en Sliedrecht en we weten elkaar dan letterlijk makkelijk te vinden.

Matthijs: Succesverhalen graag :-). Kun jij twee of drie voorbeelden noemen van een typisch traject waarbij mensen bij jou binnenkomen (toch wel behoorlijk in de knoop) en uiteindelijk met het gewenste resultaat (namelijk opgeknapt en klaar voor een nieuwe baan) weer de deur uitlopen?
Tjeerd: Een aantal jaren geleden heb ik een Consultant begeleid die de switch heeft gemaakt naar vrachtwagenchauffeur. Een grote verandering van loopbaan en financieel ging hij er ook behoorlijk op achteruit. Onlangs heb ik hem weer gesproken en hij heeft het nog steeds prima naar zijn. Minder werken met zijn hoofd, maar letterlijk meer werk verzetten. Het zijn lange dagen, maar hij gaat weer met plezier naar zijn werk.

Een mooi verhaal vind ik de directeur van een aantal basisscholen die, samen met zijn zoon, een bedrijf is gestart in het maken en verkopen van steigerhouten meubelen. Door gehoorproblemen kon hij zijn functie als directeur niet meer goed uitoefenen, waardoor hij gedwongen was zijn loopbaan een nieuwe wending te geven. We hebben hem ondersteuning geboden bij de start van het bedrijf, zoals het maken van een ondernemersplan, vormgeven van marketing etc. Hij heeft de juiste stap gemaakt en het prima naar zijn zin!

Matthijs: Er zijn best veel loopbaanbegeleiders op de markt. Wat maakt iemand tot een goede loopbaanbegeleider?
Tjeerd: Vooral de persoonlijke kwaliteiten zijn belangrijk. Kennis van het vak, beroepen en de arbeidsmarkt kun je leren, maar als persoon heb je de juiste skills nodig. Goed kunnen luisteren, inlevingsvermogen, iemand bij zijn passie brengen, maar ook kunnen stimuleren om er echt vorm aan te geven en concrete stappen te zetten. Soms ook confronteren als dat nodig is. Het is onze rol om, vanuit betrokkenheid, iemand bewust te maken van zijn mogelijkheden en valkuilen, van zijn drijfveren en belemmeringen.

Matthijs: Last but not least. Heb je 1 of 2 tips voor de lezers om hun werkplezier te vergroten?
Tjeerd: Bij timemanagement wordt vaak gesproken over dringend en belangrijk. Als je het niet naar je zin hebt in je baan is dat niet altijd een dringend probleem, maar het is wel belangrijk om ermee aan de slag te gaan. Als je geen actie onderneemt blijft de situatie zoals die is en kom je niet verder. Het is raadzaam af en toe letterlijk afstand van je werk te nemen en te bezinnen of je zo nog verder wilt of een nieuwe stap wil maken. Vergelijk het met een trein. Na de zomervakantie stap je weer op de trein en maakt weer een stevige vaart. Wij willen graag met mensen een tussenstop maken, op het perron gaan zitten en samen kijken of die trein je nog brengt naar de juiste bestemming, of dat het tijd is voor een overstap.

Tjeerd, dankjewel voor je mooie en wijze woorden!

Terug naar het overzicht