ICT Personeel vinden: 4 redenen waarom het je niet lukt

ICT personeel vinden

Het internet en de kranten staan er vol mee: smeuïge artikelen over tekorten in de ICT-branche. Uitgebreid wordt beschreven dat ict personeel vinden de komende jaren niet makkelijker wordt. Wij brengen het graag anders. Er zijn tekorten, maar er zijn ook mensen! Wij geven je 4 redenen waarom het je (nog) niet lukt en vertellen je wat je moet doen om binnenkort die nieuwe ict-ers te verwelkomen!

1. Je vergeet wat (en vooral WIE) je wel hebt!

Wil je ict personeel vinden, dan moet die toekomstige collega’s er natuurlijk wel zijn. Steeds minder middelbare scholen zetten zich in om scholieren te enthousiasmeren en op te leiden op het gebied van ict. Nog niet eens de helft van de middelbare scholen biedt ict aan als vak, dit terwijl dat een aantal jaar terug nog bijna 60 procent was. Hierdoor kiezen minder scholieren voor een ict-opleiding en komen er, vicieuze cirkel, ook weer minder ict-docenten waardoor het probleem in stand blijft.

Maar, laten we eens anders denken! In andere vakgebieden zijn er namelijk genoeg mensen die op zoek zijn naar een leuke baan en zich misschien wel willen laten omscholen. Wie weet zijn er binnen jullie bedrijf ook wel mensen die nu, of binnen een paar jaar, boventallig zijn en geen baan meer kunnen vinden. Investeer eens in deze loyale mensen, die jouw bedrijf al kennen. Bied ze een opleidingstraject aan in de ict en zorg via deze omscholing voor jouw eigen ict personeel!

2. Je steekt tijd en energie in het verkeerde

Oh jee, weer een ict-er binnen jullie bedrijf die is vertrokken naar een ander bedrijf. In het afgelopen jaar heb je al twee programmeurs en een ontwikkelaar uitgezwaaid. En nergens vind je iemand die zoveel ervaring heeft met Python als collega Jan (die je pas betrapte op het bekijken van een vacaturesite).

HO STOP! Ben je niet bezig met het verkeerde? Zorg ervoor dat al jullie ict personeel het fijn vindt om bij jullie te werken en dat graag de komende jaren blijft doen. Dit doe je door een fijne werkplek te creëren en je collega’ s de kans te geven zich verder te ontwikkelen door middel van opleidingstrajecten, bijscholing en cursussen. Daarnaast zorg je zo dat die gemiddelde ict-medewerker nu echt een topper wordt! En wat dacht je van een leuke bonus als die slimme programmeur zelf een oude studievriend werft? Hij heeft namelijk ook zijn eigen netwerk in de ict en kan jou misschien wel helpen met ict personeel vinden.

3. Je vist in de verkeerde vijver

Je krijgt bijna geen reacties op je vacatures en als je een reactie krijgt, dan is dat steeds van dezelfde sollicitant. Kortom, in jouw vijver zitten geen vissen. Of in ieder geval, niet de vissen die jij zoekt. Het is niet alleen een smeuïg verhaal dat het niet makkelijk is voor bedrijven om het juiste ict personeel te vinden. Het is echt waar. Waarom blijf je dan toch steeds hetzelfde proberen?

Wij zijn een werving- en selectiebureau gespecialiseerd in ict en zijn met 5 accountmanagers iedere dag, het hele jaar door bezig om ons netwerk te vergroten. Wij vissen niet in een vijver, maar in een grote zee waar het hele jaar door vanalles gebeurt en we steeds weer in contact komen met ict-ers die een nieuwe baan zoeken. Natuurlijk kan je het zelf blijven proberen, maar is het niet een idee om je zoekgebied eens uit te breiden? Ict personeel komt tegenwoordig echt niet meer zomaar aanwaaien.

4. Het is niet jouw kerntaak

Welke functie je ook hebt binnen het bedrijf waar je werkt, de kans is groot dat je je niet de hele dag bezig kan houden met netwerken in de ict. Misschien doe je het vinden van ict personeel er gewoon maar ‘even bij’  of moet je ook nog veel ander personeel vinden, contracten maken en een personeelsdag organiseren.

We snappen dat je niet alles tegelijk kan, maar zou het niet fijn zijn om hulp te hebben van iemand van wiens kerntaak wel het vinden van ict personeel is? Iemand die de juiste tools heeft? Die zich de hele dag bezig houdt met netwerken, potentiele collega’s  spreken en precies weet waar hij of zij op moet letten? En dat dan ook nog eens samen met nog een aantal collega’ s doet die allemaal met hem meedenken, elkaar versterken en ondersteunen? Wij helpen je graag. Op basis van no-cure, no pay. Dus, wat heb je te verliezen?

Zo, met behulp van deze tips moet ict personeel vinden zeker gaan lukken. Succes en vergeet je niet om even contact met ons op te nemen?

Mogelijkheden Contact
Terug naar het overzicht

NIEUWSTE VACATURES

En er komen er dagelijks bij...

Junior Business Analist
Regio Amersfoort
Junior Business Analyst
Amersfoort area