FAQ

Dagelijks ontvangen wij veel sollicitaties en daar zijn we blij mee. Helaas sluiten niet alle kandidaten even goed aan op de geboden functies en dat koppelen we graag zo snel en duidelijk als mogelijk terug. Wij merken dat kandidaten nog wel eens willen corresponderen over de reden van afwijzing. Wij begrijpen dit, maar dit is helaas niet altijd mogelijk, zeker wanneer er veel gereageerd wordt op bepaalde functies. Wel willen we graag antwoord geven op vragen die ontstaan over hoe wij CV’s beoordelen.

Hoe beoordelen jullie sollicitaties en CV’s?

Wij kijken naar het geheel van het CV, dus werkervaring, opleidingen, cursussen en kennis. We letten daarbij op zaken die onze klant belangrijk vindt. Als onze klant bijvoorbeeld aangeeft iemand te zoeken met een HBO-opleiding, dan zullen we daarop extra letten.

Hoe beoordelen jullie werkervaring?

Als het gaat om werkervaring kijken wij met name naar – pakweg – de laatste 5 jaar. Zeker in de IT gaan ontwikkelingen erg snel en is werkervaring van langer dan zo’n 5 jaar geleden minder relevant geworden. Daarnaast is er een ontwikkeling zichtbaar dat er kritisch naar ervaring en kennis van specifieke tools gekeken wordt. Als u bijvoorbeeld ervaring heeft met Windows Server 2008, maar onze klant iemand zoekt met kennis van Windows Server 2012, dan kan dat een reden zijn waarom u niet in aanmerking komt voor een functie.

Wat bedoelen jullie met de zin dat mijn profiel/ervaring onvoldoende aansluit op de vacature?

Hiermee bedoelen wij dat er elementen zijn in uw CV die niet aansluiten bij de wensen die rondom de betreffende vacature gelden. Dit kunnen zaken zijn die niet overeenkomen met de eisen en wensen van onze klant, maar het kan ook zijn dat er andere kandidaten zijn die beter aansluiten. Het is ons streven om iedere sollicitant een reactie te geven, maar gezien de hoeveelheid sollicitaties die wij per dag binnenkrijgen is het onmogelijk om iedere reactie te voorzien van een concrete toelichting. We vragen uw begrip hiervoor.

Nemen jullie iedere kandidaat die solliciteert op in jullie database?

Nee. Wij nemen alleen kandidaten op in onze database als wij denken deze persoon binnen een periode van een aantal maanden te kunnen bemiddelen. Dit baseren wij op ervaringen vanuit het verleden, waardoor we een goede inschatting kunnen maken welke vacatures wij wel en niet in onze portefeuille krijgen.

Ik ben afgewezen. Kan ik later nog eens solliciteren?

Ja, dat is zeker mogelijk. Wij beoordelen CV’s per vacature en kijken daarbij ook naar andere vacatures die wij in portefeuille hebben. Echter, de portefeuille wijzigt steeds. Komt u op een later moment een vacature tegen die uw interesse heeft, solliciteert u dan gerust.

Ik wil graag advies (bijvoorbeeld over mijn CV of over te volgen opleidingen). Geven jullie hierover advies?

Nee, dat doen wij niet. Wij zijn als bureau gespecialiseerd in het bemiddelen van ICT Professionals. Voor adviezen over uw loopbaan (waaronder te volgen opleidingen), de inhoud en de lay-out van uw CV, enzovoort verwijzen wij u door naar een loopbaanadviesbureau. Wij werken samen met Van Dam Loopbaanbegeleiding. Neemt u gerust contact met hen op.

Staat uw vraag hier niet tussen of heeft u het gevoel dat we echt iets over het hoofd hebben gezien? Stuurt u dan gerust een mailtje naar de betreffende recruiter.