Een succesvol cv, hoe doe je dat?

cv tips + sollicitatie tips

Op zoek naar tips om voor een goed cv? Wij hebben inmiddels al behoorlijk wat cv’s onder ogen gehad en hebben we een aantal  tips voor je op een rijtje gezet. Wie weet wordt jij na het opvolgen van deze tips snel uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Wat zet je erin?

De inhoud is natuurlijk waar het om draait, dus dat moet goed zijn. We geven je 6 tips over do’s en don’ts over de inhoud van je cv.

 1. Jouw kundigheid
  Probeer in je cv niet al te opgeblazen over jezelf over te komen en beperk jezelf tot vijf positieve aspecten van jouw kundigheid. Zo houd je het specifiek en blijf je bescheiden.
 2. Overzichtelijkheid is de sleutel
  Zorg ervoor dat in één oogopslag duidelijk is of jij de geschikte man of vrouw bent voor de functie. Beschrijf je ervaringen zo concreet mogelijk en beschrijf specifieke programma’s of applicaties waarmee je hebt gewerkt. Heb jij relevante cursussen gedaan, presenteer die dan ook overzichtelijk. Bedenk jezelf dat de informatie relevant moet zijn, te veel niet relevante informatie zwakt de relevante informatie (die dan lastig vindbaar is) af.
 3. Presenteer alleen relevante ervaringen
  Voeg geen ervaring toe van meer dan 10 jaar geleden. Doe je dat wel, zorg dan dat je er niet meer dan drie regels voor gebruikt, dat scheelt de lezer zoekwerk en houd het overzichtelijk.
 4. Wees eerlijk over je taalvaardigheid
  Schat je eigen taalvaardigheden realistisch in en solliciteer niet bij een Engelse of Amerikaanse organisatie als er wordt gevraagd om iemand die vloeiend Engels spreekt (en jij dat niet kunt). Dan wordt het zo lastig communiceren met je collega’s, als ze je al aannemen.
 5. Verdoezel gaten in je cv niet
  Dit roept alleen maar vraagtekens op. Het is echt niet erg als je een tijdje op zoek bent geweest naar werk, maar wees er eerlijk over, dat duurt uiteraard het langst.
 6. Laat zien dat je sociaal bent
  Voeg een link van je LinkedInprofiel toe in je cv, zodat een potentiële werkgever inzicht heeft in jouw online profiel.

Hoe zet je het neer?

Wanneer de basis is gezet met een goede inhoud, moet je het ook nog duidelijk presenteren. Hoe doe je dat? Zoals we al zeiden is overzichtelijkheid de sleutel. Om je daar een handje bij te helpen hebben we een handig cv format voor je opgesteld. Download het cv format en ga direct aan de slag!

Terug naar het overzicht