Denken in oplossingen!

“Wij zoeken een .NET Ontwikkelaar”

Dit soort zinnen horen wij vaak van onze klanten. Er is – helaas – een groot tekort van Software Ontwikkelaars. Hoe ga je daar als bedrijf mee om? Een klant van ons stond open voor onze suggestie om een sollicitant aan te nemen met ambities om Software Ontwikkelaar te worden, maar die dat nog niet is.

Wiskundeleraar wordt Software Ontwikkelaar

Wij vonden een kandidaat die gestudeerd had voor Wiskundeleraar, maar die bij nader inzien niet zijn leven lang voor de klas wil staan. Zijn nieuwe ambitie: Software Ontwikkelaar worden. Maar ja, hoe ga je dat realiseren?

Hoge intelligentiescore

Na een goed sollicitatiegesprek werd er door een extern bureau een assessment afgenomen. Hieruit bleek dat deze kandidaat een knappe kop is. Het advies van het assessmentbureau aan onze klant was glashelder: neem deze sollicitant gerust aan.

Maar, hij kan nog geen regel programmeren!

Dat klopt. En daarom begint deze sollicitant eerst op de Servicedesk. Binnenkort start hij met een cursus Software Development. De planning is dat hij over een halfjaar kan gaan starten Junior Software Ontwikkelaar. Grote kans dat sommige concurrenten van onze klant dan nog steeds op zoek zijn naar dat ene talent dat ze maar niet kunnen vinden…

Gave oplossing!

Wij als Aatop ICT zijn trots op onze klant. Want dít soort oplossingen heeft de ICT-arbeidsmarkt nodig. Wij denken graag met je mee hoe je het best ict personeel vinden kan. Waar andere bedrijven eindeloos in dezelfde vijver vissen, heeft onze klant een nieuwe vijver gevonden waar ze rustig in hun eentje kunnen vissen.

Ook geïnteresseerd in creatieve oplossingen? We komen graag eens kopje koffie drinken om hierover verder te praten.

Terug naar het overzicht

NIEUWSTE VACATURES

En er komen er dagelijks bij...

Junior Business Analist
Regio Amersfoort
Junior Business Analyst
Amersfoort area