De sleutel tot een betrokken team

Betrokken medewerkers hebben is een belangrijk aspect van hoe je als organisatie succesvol kunt zijn. Als je echt een team bent, dan kan je de hele wereld aan. Betrokkenheid en vertrouwen zijn belangrijk voor het vormen van een team. Er zijn onderzoeken waaruit blijkt dat betrokken medewerkers beter presteren, productiever zijn en minder vaak ziek zijn. Hoe creëer je zo’n team wat zo betrokken is dat de gevolgen daarvan merkbaar zijn in de organisatie?

Eén van de belangrijke dingen is om een gezamenlijk doel te hebben. Natuurlijk is het prima om medewerkers persoonlijke targets en doelen te geven, maar een gezamenlijk doel verhoogt het gevoel van verbondenheid. In ons Aatop ICT team bijvoorbeeld weten we wat we met elkaar als team moeten omzetten. Natuurlijk hebben we ieder voor zich ook een target. Het mooie is: deze targets zijn niet torenhoog en we doen veel bemiddelingen samen (waarbij een kandidaat van de één aan de slag gaat bij de klant van de ander en vice versa. Door deze manier van doelen stellen helpen we elkaar, gunnen we het elkaar en voelen we ons samen sterk.

Een andere sleutel tot succes is het zoeken naar overeenkomstige eigenschappen. In de sollicitatieprocedure kan je hier concreet iets mee, door bijvoorbeeld de mogelijk toekomstige medewerker een test of assessment te laten doen. Wij bij Aatop maken gebruik van een talententest. Je kunt onderzoeken welke talenten en eigenschappen iemand ‘moet’ hebben om in het team te passen. En natuurlijk zegt zo’n test niet alles, maar het kan wel helpend zijn.

Een ander aspect is het hebben van gezamenlijke hobby’s, liefhebberijen, waarden en normen. Het is natuurlijk complex om dat in een sollicitatietraject uit te zoeken, maar op het moment dat je met elkaar werkt en je leert elkaar kennen, dat is het leuk als je merkt dat je in het weekend hetzelfde leuk vindt om te doen als je collega. En dit kan je dan natuurlijk positief gebruiken. In ons team hebben we behoorlijk wat gezamenlijke dingen gevonden. Een paar voorbeelden: een aantal mensen zijn actief bezig met gezonde voeding, we hebben een stel hardlopers, er zijn een paar liefhebbers van klassieke muziek, etc. Natuurlijk is het goed om in je vrije tijd ook echt vrij te zijn, maar het kan ook supertof zijn om een keer samen hard te lopen, samen een concert te bezoeken, etc. Het schept een stukje extra verbondenheid.

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen te noemen waardoor je betrokken medewerkers krijgt: het geven van een stukje verantwoordelijkheid, het beiden van leermogelijkheden, open zijn over het bedrijf / de resultaten, interesse te tonen in je medewerkers / collega’s, etc. Oftewel: persoonlijke aandacht.

Het scheppen van verbinding tussen mensen, binnen een team en in een bedrijf, het is iets heel moois. En uiteindelijk positief voor iedereen!

Door: Paulien

Terug naar het overzicht