De kracht van salaris

In mijn werk is het een veelbesproken onderwerp. Salaris. Ik zie ze voorbijkomen in alle soorten en maten. Grote en kleine, dikke en dunne. En bij elk salaris past wel een kandidaat. Het is boeiend om te zien wat de kracht is van salaris.

Zo zie je dat mensen die het perfect naar hun zin hebben bij hun huidige werk toch van baan wisselen, omdat er een beter salaris tegenover staat. Of dat mensen blijven plakken bij de baan waarin ze helemaal niet gelukkig zijn, omdat het zo lekker “schuift”.

Je ziet bedrijven gigantische salarissen betalen, omdat ze hun mensen graag goed willen belonen. Maar er zijn ook bedrijven die lage salarissen betalen, omdat ze niet zitten te wachten op de geldwolven. Ik zie bedrijven die nooit een salarisverhoging konden geven, ineens grote stappen maken als een kandidaat weg dreigt te gaan, verdiende de kandidaat het dan al die tijd al?

De ene kandidaat weet precies hoeveel salaris hij “waard” is, de andere vind het allemaal wel prima. We verdienen het allemaal en toch is het voor bijna iedereen een “geheimpje tussen mij en mijn werkgever”. Een collega die 50 euro meer verdient, kan soms iemands trots en ego zo raken dat diegene niet meer normaal kan werken voor zijn baas.

We zien allemaal om ons heen dat salaris heel veel in beweging zet en bepaalt. Ik ga hier nu niet bepalen wat goed of fout is. Het is natuurlijk belangrijk dat je salaris past en dat je elke dag kunt eten.

Maar wat is salaris allemaal waard? En wat mag het bepalen? En hoeveel ben jij eigenlijk waard? Ik denk dat het waardevol is om hierover na te denken, zodat jij kunt bepalen wat er door je salaris bepaald wordt!

Door: Gert Jan

Terug naar het overzicht