Alleen samen

Ik staar uit het raam om te bedenken wat ik zal schrijven om mijn medemens weer te “inspireren” (of juist vermoeien? ;-)). Buiten speelt zich een boeiend tafereel af. Een aantal kleine vogels jaagt samen een roofvogelachtige weg. (Ik ben niet de nieuwe Freek Vonk, dus geen idee welke soorten vogels het zijn). Ik bedenk me dat deze vogels het aardig hebben begrepen. In hun eentje zijn ze misschien geen match voor de roofvogel, maar samen laten ze hem met de veren tussen zijn poten afdruipen. Weg kwade bedoeling, hallo rust en vrede voor de kleine vogels.

Het laat zien hoe het voor ons mensen ook werkt. Ik denk dat de meeste van jullie bij de titel dachten aan het welbekende virus en dat we die alleen samen onder controle krijgen. Ergens is het voor ons allemaal duidelijk dat we het samen beter doen. En toch proberen we het zo vaak alleen. Privé is eenzaamheid een groot probleem en zakelijk zijn we zo vaak bezig vooral het beste voor onszelf eruit te halen. Stel dat er een aantal van die zojuist genoemde vogels was die dacht: “Ik pas wel op, laat hem maar fijn in z’n eentje proberen die grote jongen weg te jagen”. Dan werkt het principe van wat ze doen niet meer. Ik denk dat het voor ons ook zo is. Als we meer gaan samenwerken gaan we op de lange termijn mooie resultaten behalen voor iedereen.

Binnen Aatop ICT merken we ook dat het zo werkt. We hebben als team heel veel gedeelde plaatsingen. Dit gaat dus over kandidaten die door een collega gesproken zijn en bij een klant van een andere collega worden geplaatst. Je hebt de helft van de opbrengst dus. Maar doordat we structureel zo met elkaar samenwerken, worden al die helften samen niet 1 maar 1,5 of 2 of 5. Dus meer blije Aatoppers, kandidaten en klanten!

Is het een idee dat we dit allemaal als goed voornemen zien voor het komende jaar? Dat we iets meer samen gaan doen? Dus dat we die eenzame persoon erbij betrekken en dingen samen gaan doen? Dat we zakelijk niet alleen gaan voor het beste voor mij, maar voor het beste voor ons samen?
Misschien dat het komende jaar dan wel net zo mooi of nog iets mooier gaat worden dan dit jaar was. Ik ga het in ieder geval proberen! Of heb jij betere ideeën?

Door: Gert Jan

Terug naar het overzicht