8 redenen waarom je beter af bent bij onze concurrent

We krijgen van klanten regelmatig de vraag waarom ze nu juist voor ons moeten kiezen. Herkenbaar?

Vandaag willen we deze vraag eens omdraaien. Waarom zou je beter af zijn bij onze concurrent? We geven je 8 redenen!

  1. Wij kunnen je helpen met een beperkt aantal vacatures. Dit komt omdat we ons alleen gespecialiseerd hebben op het gebied van ICT. Al die andere functies kunnen we je helaas niet mee helpen!
  2. Bij een nieuwe klant willen we altijd heel graag langskomen en kennismaken. Daarin vragen we onze klanten een behoorlijke investering in tijd, om meer over het bedrijf, de functie, arbeidsvoorwaarden, cultuur, etc. te vertellen. Het lukt ons helaas niet om alleen op basis van een vacaturetekst geschikte kandidaten te vinden.
  3. Ondanks de geweldige mogelijkheden van Skype, Teams, Zoom of Jitsi geven we toch de voorkeur aan een face to face gesprek. Wij geloven dat kandidaten zich op deze manier beter kunnen presenteren en wij zo een betere indruk van ze krijgen. Daarvoor moeten ze wel even in de auto of trein stappen.
  4. Als klant heb je bij ons soms jaren (er zijn extreme voorbeelden bekend van 15 jaar) dezelfde accountmanager. Iemand die je direct begrijpt als je zegt: “we zoeken eigenlijk nog een tweede Robert”. Weinig afwisseling dus.
  5. Targets zijn bij ons niet zo interessant. Bij ons dus geen extreem gemotiveerde accountmanagers die zich rot rennen voor hun target. Sterker nog, ongeveer 40% van de bemiddelingen die we doen zijn gedeeld: de kandidaat van Accountmanager A gaat aan de slag bij de klant van Accountmanager B.
  6. We zijn geen hippe start-up. Sterker nog: vorige week bestonden we al 20 jaar! De tijd waarin de dag begon met het legen van de brievenbus voor alle sollicitatiebrieven.
  7. Soms duurt een traject bij ons maar een paar weken en kunnen we dus maar kort samenwerken. In het meest vervelende geval hebben we de kandidaat die op jouw vacature past al in portefeuille en kan die op korte termijn starten.
  8. Je kunt bij ons weinig onderhandelen over prijzen. Eigenlijk zijn we daar best star in. Dus als je een fan bent van koehandel, moet je echt even verder zoeken.

Wat zijn redenen waarom jouw klanten soms beter voor de concurrent kunnen kiezen?

Door: Ton

Terug naar het overzicht