8 jaar recruitment: een retrospective

In februari 2012 ben ik gestart als Accountmanager bij Aatop ICT; mijn eerste kennismaking met het recruitment vak in de IT. Nu, 8 jaar later, lijkt het me mooi om eens terug te kijken op deze periode. Het is natuurlijk ondoenlijk om 8 jaar samen te vatten in een paar zinnen. Er is ontzettend veel gebeurd: hoogtepunten, dieptepunten, leerpunten… Ik wil me vooral focussen op een aantal veranderingen die ik zie.

Wat me allereerst opvalt is de ontwikkeling van onze ‘gereedschapskist’. Nu ben ik geen timmerman, maar ik heb wel een aantal belangrijke tools die mij iedere dag helpen om mijn werk slimmer, beter en dus leuker te maken. Daarbij hebben we van een aantal tools afscheid genomen. Grote (bekende) CV-databases en vacatureplatforms die, door toenemende internationalisering, voor mij en mijn collega’s steeds minder goed werkten. Maar aan de andere kant zijn we ook oplossingen gaan gebruiken die in 2012 nog niet zo bekend waren. Een mooi voorbeeld hiervan in Linkedin Recruiter. Dat is een zeer waardevolle tool, die veel inzicht geeft in de arbeidsmarkt en de mogelijkheid biedt om kandidaten op een persoonlijke manier te benaderen.

Voor wat betreft die internationalisering, dat heeft wat mij betreft voor- en nadelen. Door de jaren heen zie ik een sterke toename van sollicitaties uit het buitenland, ook buiten Europa. Veel van mijn klanten zijn MKB bedrijven, die nog niet klaar zijn voor Engelssprekende collega’s, remote interviews en ingewikkelde visum procedures. Aan de andere kant biedt ‘de wereld is een dorp’ ook veel voordelen. En dat hangt weer samen met mijn volgende punt: schaarste.

In 2012 lagen goede IT’ers al niet voor het oprapen. Schaarste, schaarster, schaarstest? Waar het in 2013 nog prima lukte om op een vacature 6 .NET Developers aan te bieden, zijn we in de huidige markt als blij als we één goede developer aan kunnen bieden. Met het dringende advies aan onze klant om snel te schakelen. Om onze klanten toch te kunnen blijven bedienen, zijn mijn collega Matthijs Visscher en ik in 2017 gestart met summit developers. Hierbij halen we .NET Developers uit Zuid-Afrika naar Nederland, die we op projectbasis inzetten bij onze klanten. Door de overeenkomsten in cultuur en taal (Afrikaans) passen deze software ontwikkelaars goed in de teams bij onze klanten. En dan biedt internationalisering dus weer grote voordelen.

Wat mijn vak zo leuk maakt is dat ik iedere dag blijf leren. Sommige programmeertalen die in 2012 nog volop gebruikt werden, zijn nu nagenoeg verdwenen. En functies waar je in 2012 nog amper iets over hoorde, zijn in 2020 helemaal hip en happening. Om maar te noemen: DevOps Engineer, Go developer.

De laatste weken gaan de ontwikkelingen helemaal hard. Eerlijk gezegd had ik me 6 weken geleden niet voor kunnen stellen dat ik alleen maar video intakes zou doen. Dat mijn klanten de sollicitatieprocedure volledig digitaal zouden doen en op deze manier ook mensen zouden aannemen zonder ze daadwerkelijk ontmoet te hebben. Dat zijn positieve ontwikkelingen die we hopelijk met elkaar ook na corona vasthouden.

Door: Ton

Terug naar het overzicht