5 gewaardeerde kerstcadeaus

Het is weer kerst geweest. Dit betekent dat de kerstcadeaus weer binnen zijn. Ook de cadeaus uit het zo vaak besproken kerstpakket van je werkgever. Heb je de cadeaus gewaardeerd of vond je het niks? Los van of de cadeaus zelf leuk waren, spelen andere factoren ook een belangrijke rol. Zoals: hoeveel moeite is er in gestoken door je werkgever? Heb je een persoonlijke boodschap ontvangen? Was het origineel? Etc. In deze blog wil ik niet de zeikerige columnist uithangen die met een serie flops aankomt. Ga ik niet doen. Laten we het positief houden. In deze blog daarom 5 gewaardeerde kerstcadeaus door mensen uit mijn netwerk.

  • “Mijn leukste kerstcadeau vanuit de werkgever was een bon voor een klein en romantisch Italiaans restaurant met een exclusieve kaart. Het hele bedrijf kreeg een bon, dus je moest vooraf reserveren voor een moment in het jaar. Verschillende wijnen bij de verschillende gerechten, helemaal afgestemd op je eigen voorkeur en eten. Leuke ervaring!”
  • “Van een goede klant kreeg ik, als blijk van waardering voor de fijne samenwerking, luxe Bluetooth oordopjes toegestuurd. Met daarbij een heel spontaan, handgeschreven kaartje. Ik ben er nog steeds niet uit welke van de twee ik het leukst vond!”
  • Iemand vond een pizzarette in haar kerstpakket: “Dit kerstcadeau brengt sfeer voor iedereen! Het lijkt mij gezellig voor een vriendinnenavond en mijn collega’s met kinderen kunnen er ook van genieten.”

Dat de waardering niet altijd hoeft te komen uit het cadeau zelf, blijkt uit het volgende voorbeeld:

  • “Een klant van mij heeft de kerstpakketten thuis bezorgd bij zijn werknemers, omdat hij vanwege covid-19 dit niet op kantoor kon geven. De medewerkers waren blij verrast! Dit zegt natuurlijk alles over de waardering van de werknemers, maar laat ook heel duidelijk de persoonlijke waardering voor de werknemers zien. En het ging om een zelf samengesteld kerstpakket door de werkgever. Er is dus daadwerkelijk moeite in gestoken.”

Los van de kerstpakketten en andere cadeaus werden er dit jaar er ook veel drive-throughs of drive-ins georganiseerd. Dit werd bijzonder gewaardeerd door werknemers en was vaak origineel aangekleed:

  • “Vanuit de auto konden we op een groot scherm meekijken naar een door de directie gemaakte kerstfilm. Eveneens werd er vanuit de auto een quiz gespeeld en uiteraard kon de kersttoespraak door de directie niet ontbreken. In de tussentijd liepen er kerstmannen tussen de auto’s door om de gewonnen prijzen uit te delen, iedereen van eten en drinken te voorzien en om het kerstpakket te overhandigen. Het was echt heel tof georganiseerd en super gezellig! Als werknemer kan ik echt waarderen dat een werkgever zich zo inzet om alsnog het gevoel van collegialiteit en samenzijn te creëren rondom kerst.”

Zo, dan heb je nog even een lading positiviteit op je tijdlijn zo aan het einde van dit toch wel wat mindere jaar. Ik wens je een positief 2021 toe!

Door: Willem-Jan

Terug naar het overzicht